Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Argentina “sanja novo čovječanstvo”

Argentina “sanja novo čovječanstvo”

U organizaciji Povjerenstva za društvenu pastoralnu skrb Argentinske biskupske konferencije u toj južnoameričkoj zemlji 12. srpnja započinje Socijalni tjedan pod geslom “Sanjamo o novom čovječanstvu” koji će razmatrati teme poput raspodjele hrane, internetske veze kao ljudskoga prava, obnove ekonomije i bratstva, prenosi Vatican News.

Nadahnuti odlomkom iz Papine enciklike “Fratelli tutti”, organizatori su istaknuli kako se nadaju da će učiniti korak prema novom načinu življenja te da “ćemo jednom zauvijek shvatiti da smo potrebni jedni drugima”.

Socijalni tjedan otvara predsjednik Argentinske biskupske konferencije biskup Oscar Ojea. Nezaobilazno je pitanje i pandemije bolesti COVID-19, zbog čega je u Argentini do sad zabilježeno više od 98.000 smrtnih slučajeva. Ono ima posljedice i na ekonomiju i društvo, napose za najranjivije skupine. Usredotočivši se na bratstvo, Socijalni tjedan nastojat će promicati susret, dijalog i promišljanje o tome kako ne samo sanjati, već izgraditi “novo čovječanstvo”.

14 srpnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.