Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Blagdan blažene Marije Petković u godini Jubileja župe i crkve svetog Roka u Subotici

Blagdan blažene Marije Petković u godini Jubileja župe i crkve svetog Roka u Subotici

Kratkim programom i blagdanskom svetom misom 9. srpnja radosno je proslavljen blagdan bl. Marije Petković u župi svetog Roka u Subotici. „Radovali smo se sa našim Sestrama koje su slavile blagdan svoje nebeske zaštitnice i utemeljiteljice Družbe Kćeri Milosrđa; svoju nebesku zaštitnicu slavila su i djeca, roditelji i odgojiteljice iz dva subotička vrtića koja nose njezino ime: Vrtić Marija Petković – Sunčica i Marija Petković – Biser. Radovala se blagdanu i cijela župa sv. Roka jer je častimo kao svoju suzaštitnicu“, rekao je župnik te župe mons. Andrija Anišić. Svetu misu je predvodio župnik domaćin u zajedništvu s vlč. Josipom Kujundžić, župnikom iz Sonte i vlč. Tomislavom Vojnić Mijatovom, župnim vikarom iz Horgoša. Na misi su pjevali mladi iz VIS-a “Ritam vjere” i Molitvene zajednice “Proroci”, uz glasnu podršku oko 160 djece i animatora Subotičkog oratorija.

Hvala bl. Mariji Petković što je dovela svoje sestre u našu župu i što one već s ljubavlju djeluju u našoj župi već 92 godine. Hvala joj na moćnom zagovoru i mnogim uslišenim molitvama, rekao je mons Andrija u svojoj homiliji.

Na kraju mise svima je zahvalila sudjelovanju u proslavi s. Silvana Milan, predstojnica subotičkog samostana Sestara Kćeri Milosrđa. Slavlje se nastavilo u dvorištu župe agapeom i prigodnim programom koji su izvela djeca i animatori Subotičkog oratorija.

12 srpnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.