Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Izabrana Vrhovna uprava Družbe sestara Naše Gospe

Izabrana Vrhovna uprava Družbe sestara Naše Gospe

Dvadeseti Generalni izborni i radni kapitul Družbe sestara Naše Gospe koja ima svoje sjedište u Zagrebu, Primorska 20, održan je od petka, 4. lipnja do ponedjeljka 7. lipnja u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu.

Na Kapitulu je u nedjelju, 6. lipnja, izabrana Vrhovna uprava Družbe. Za vrhovnu glavaricu izabrana je s. M. Zrinka Šestak, a za vrhovnu zamjenicu i I. savjetnicu s. M. Nada Šestak. Za II. vrhovna savjetnica izabrana je s. M. Thea Filipović. S. M. Julijana Parić je III. vrhovna savjetnica, s. M. Vianea Pezer je IV. vrhovna savjetnica i tajnica, a s. M. Stanka Oršolić je izabrana za vrhovnu ekonomu.

Na Kapitulu je predstavljeno stanje Družbe i zajednica, razmotrene su konkretne mogućnosti i novi izazovi za djelovanje sestara. Donesene su preporuke i odluke za iduće četverogodište.

Družba broji 49 sestara i prisutna je Hrvatskoj na 7 mjesta i u jednom samostanu u Subotici, u Republici Srbiji. Sestre su aktivne na području odgoja u širem smislu, kao i u župnom pastoralu.

7 lipnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.