Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Duhovni kutak

Oaza mira

Oaza mira

Nalazimo se u mjesecu svibnju, mjesecu posebno posvećenom štovanju Blažene Djevice Marije. Promišljajući o njoj uvijek osjetim radost, mir i sigurnost, jer skute njene haljine vidim kao zaštitu i zagrljaj.

Ona mi pruža mir. Ona je naša Kraljica Mira. Rekavši svoje da životu, anđelu Gabrielu i Bogu, rekla je da čovječanstvu. U tom trenutku postala je i naša majka. A majka svojoj djeci pruža mir i sigurnost. Njen duh bio je otvoren za život, prihvatila je sve s radošću.

Bila je tiha, nenametljiva, a ipak sa toliko bitnom ulogom. Malena i ponizna, pohranjivala je i prebirala sve događaje u svome srcu.

Pratila je Isusa kroz život. Njeno prisustvo na Isusovom križnom putu daje nam do znanja da je uvijek i uz nas. U svim našim poteškoćama ona nas bodri, pridržava, moli za nas.

Isus nam je dao Mariju da bude i naša majka. Da u našim životima ima istu ulogu koju je imala u njegovom. Isto tako, ona je uzor i svim majkama. Otvorena životu, tiha i nenametljiva. Malena i ponizna. A ipak, stup svega i netko tko je igrao važnu ulogu u povijesti čovječanstva. Netko tko je
rodio Sina Božjega. Majka bez koje jedan dom, kućanstvo nije potpuno. Ona koja daje mir, sigurnost, toplinu, utjehu i blagost.

Utjecimo joj se u ovom mjesecu i više nego inače, ljubimo je više, grlimo je snažnije, molimo je ustrajnije. Ona širi svoje ruke i prima nas u svoj zagrljaj, kao majka svoje dijete. Skuti njene haljine naše su utočište, naša oaza mira.

Jelena Pinter

10 svibnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.