Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Subotički biskup primio predsjednika Skupštine AP Vojvodine

Subotički biskup primio predsjednika Skupštine AP Vojvodine

Subotički biskup mons. Slavko Večerin primio je u utorak 27. travnja 2021. godine u Domu biskupije predsjednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, gospodina Istvána Pásztora.

Biskup Večerin i predsjednik Pásztor razmijenili su mišljenja o aktualnoj društveno-političkoj situaciji, te su razgovarali o mogućnostima unaprjeđenja suradnje između pokrajinskih i lokalnih razina vlasti i Subotičke biskupije.

Biskup Večerin je predsjedniku Pásztoru osobito zahvalio na posredovanju oko velike materijalne potpore koju Mađarska, preko Mađarskog nacionalnog vijeća, izdvaja za obnovu subotičke katedrale, drugih crkava i realizaciju pastoralnih projekata. Zahvaljujući toj vrsti potpore u proteklim godinama obnovljeno je više crkava, izgrađeno nekoliko vjeronaučnih i župnih dvorana, a realizirani su i mnogi pastoralno-edukativni projekti, te je u više navrata pružena potpora djelovanju Malog sjemeništa i gimnazije „Paulinum“ u Subotici.

Predsjednik Pásztor je podsjetio na dobru suradnju svih razina vlasti i ustanova mađarske nacionalne manjine u Republici Srbiji sa Subotičkom biskupijom dok joj je mons. János Pénzes bio na čelu, te je izrazio nadu da će se ta suradnja u skoroj budućnosti još unaprijediti.

Zaključujući susret, obojica sugovornika su izrazila spremnost da i dalje čine sve iz područja svojih kompetencija, kako bi napredak Katoličke crkve bio blagotvoran za cjelokupno društvo.

27 travnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.