Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Srijemski biskup Đuro Gašparović predvodio svečano euharistijsko slavlje na Uskrs

Srijemski biskup Đuro Gašparović predvodio svečano euharistijsko slavlje na Uskrs

Nakon uskrsnog ranojutarnjeg blagoslova jela koje je predvodio župnik mons. Eduard Španović, a koje se tradicionalno upriliči na Kalvariji u Srijemskoj Mitrovici, svečano koncelebrirano misno slavlje na Uskrs 4. travnja u srijemskoj prvostolnici Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, predslavio je srijemski biskup mons. Đuro Gašparović.

Biskup je euharistijsko slavlje predslavio u zajedništvu s prelatom mons. Eduardom Španovićem, župnikom srijemskomitrovačkim. Misa je započela svečanom procesijom te svečanom uskrsnom pjesmom.

Slavlje je uzveličao župski i katedralni zbor Sveta Cecilija pod ravnanjem voditeljice zbora i katedralne orguljašice s. Cecilije Tomkić. Kao i prijašnjih godina, članovi župskog i katedralnog zbora uzveličali su euharistijsko slavlje opusom pjesama koje su vjernicima već poznate, kao i proširenjem glazbenog repertoara.

Naime, osobitost župe je široki opus uskrsnih pjesama koje su, među ostalim, komponirali i srijemskomitrovački orguljaši.

U prigodnoj homiliji, obraćajući se okupljenim vjernicima, biskup mons. Đuro Gašparović podsjetio je na veličinu i svetost dana i događaja koji slavimo, te istaknuo važnost žive vjere, na koju smo, po uskrsnuću pozvani.

Nakon svečanog euharistijskog slavlja i čestitki koje su uputili biskup i župnik, vjernici su se okupili u župskom dvorištu kako bi i kroz međusobne čestitke podijelili radost ovog velikog i svetog dana.

6 travnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.