Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

U Beogradu održan Oratorij za djecu i mlade

U Beogradu održan Oratorij za djecu i mlade

Oratorij za djecu i mlade u organizaciji Beogradske nadbiskupije i Pastoralnog centra Papa Ivan Dobri, održan je u subotu 20. travnja u prostorijama spomenutog Pastoralnog centra u Beogradu.

Susret je započeo u prijepodnevnim satima, okupljanjem u dvorištu Marijanuma. Nakon igre i druženja, susret je nastavljen u multimedijalnoj dvorani, gdje su animatori iz Subotice odžali duhovnu radionicu na kojoj su prije svega djeci govorili o svetosti i o svecima. Kako bi djeca bolje razumjela da jedan sasvim običan čovjek zapravo može postati svet i kako bi im bolje približili sam pojam svetosti, animatori su ispričali priče o životima pojedinih svetaca. Pa su tako govorili o svetoj Riti, svetom Josipu Kupertinskom, Padre Piu, blaženom Karlu Akutisu ali i o svetom Ivanu don Bosku. Govorivši o životima, na izgled sasvim običnih ljudi, djeca su mogla da čuju od animatora i posebnosti vezane za ove svece, koje su dobro zapamtili jer je nakon druženja uslijedio kviz upravo na ovu temu – svetosti.

Nastavivši druženje u dvorištu, animatori zajedno sa djecom i mladima iskoristili su lijepo vrijeme na najbolji mogući način, nakon čega su razigranost i igra nastavljeni u dvorani Pastoralnog centra.

Misno slavlje, koje je uslijedilo u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je katedralni župnik i rektor Marijanuma vlč. Mihael Sokol. U interaktivnoj propovijedi, vlč. Mihael je govorio o pozivu, podsjetivši sudionike oratorija na duhovnu radionicu koju su imali na početku susreta. U razgovoru sa djecom, propovjednik je govorio o različitim pozivima, zanimanjima, a na posljetku i o duhovnim zvanjima naglasivši da je upravo nedjelja koja predstoji – Nedjelja Dobrog pastira. Nakon misnog slavlja susret je završio zajedničkim ručkom.

22 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti