Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Južnoafrički biskupi izrazili tugu zbog ubojstva svog bivšeg glasnogovornika

Južnoafrički biskupi izrazili tugu zbog ubojstva svog bivšeg glasnogovornika

U izjavi od ponedjeljka 29. travnja, članovi Južnoafričke biskupske konferencije (SACBC) izražavaju žalost zbog tragične smrti još jednog katoličkog svećenika u Južnoj Africi, izvijestio je Vatican News.

U izjavi koju je potpisao predsjednik SACBC-a, biskup Sithembele Sipuka, biskupi su izrazili tugu zbog „tragične vijesti o smrti“ oca Paula Tatua koji je ubijen u pucnjavi. „P. Tatu je nekoliko godina marljivo radio kao službenik za medije i komunikacije SACBC-a. Tužni smo zbog njegove tragične smrti. Izražavamo sućut zajednici stigmatinaca (Congregatio a Sacris Stigmatibus Domini Nostri Iesus Christi – C.S.S.) kojoj je pripadao i njegovoj obitelji“, naveli su biskupi u izjavi. 

Konferencija katoličkih biskupa triju nacija upozorava „da smrt oca Tatua nije izolirani incident, već prije šokantan primjer pogoršanja situacije sigurnosti i morala u Južnoj Africi.“ Smrt oca Tatua dogodila se nedugo nakon smrti još jednog mladog svećenika: Otac William Banda hladnokrvno je ustrijeljen i ubrzo nakon toga umro u Tzaneenu. „Ubojstvo ovih svećenika događa se usred rastuće zabrinutosti zbog sve većeg zanemarivanja vrednote života, s ljudima koji se bezobzirno ubijaju“, dodali su biskupi.

U svojoj zajedničkoj izjavi, biskupi pozivaju na „poštivanje života“ i apeliraju na predsjednika i ministra policije da „dobrobit i sigurnost“ građana koji poštuju zakon budu „glavni prioritet“. „Kao Crkva, stojimo vam na raspolaganju za rasprave i strategije za zaustavljanje ubojstava nevinih ljudi, koje sada postaje pandemija u ovoj zemlji“, zaključili su biskupi, izvijestio je Vatican News.

1 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti