Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Blagoslov žita na Markovo za vrijeme pandemije

Blagoslov žita na Markovo za vrijeme pandemije

Na blagdan sv. Marka, u subotu 25. travnja po običaju i po programu Dužijance, bio je blagoslov žita na njivi na kojoj se planira održati manifestacija Takmičenje risara.

Slavlje je započelo svetom misom u crkvi sv. Josipa Radnika u Đurđinu. Svetu misu je predvodio vlč. Dražen Dulić, župnik u zajedništvu s mons. Andrijom Anišićem, predsjednikom UBH “Dužijanca”, koji je održao i prigodnu propovijed.

Ova sveta misa je održana bez sudjelovanja vjernika jer je još uvijek pandemija te izvanredno stanje i policijski sat u R. Srbiji. Poslije svete mise bila je procesija do njive gdje je bio blagoslov. Putem su se pjevale litanije Svih svetih. Mlado zeleno žito je blagoslovio vlč. Dražen.

Ovaj događaj uživo je prenosila na svojoj fb stranici Radio Marija Srbije. Ovaj događaj svojim kamerama popratili su Zvonimir Sudarević i Josip Stantić.

U izjavi za medije, mons. Anišić je rekao da organizatori ovogodišnje Dužijance vjeruju i nadaju se da će uskoro prestati širenje coronavirusa, te da ćemo se vratiti redovitom, normalnom stanju i svojim dužnostima, te da će svi ostali sadržaji Dužijance 2020. biti održani na uobičajeni način.

25 travnja 2020

Nema komentara

Comments are closed.