Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Proslavljen Uskrs u crkvi sv. Roka u Subotici

Proslavljen Uskrs u crkvi sv. Roka u Subotici

Ove godine u vrijeme pandemije, izvanrednog stanja i policijskog sata, svečana uskrsna misa u crkvi sv. Roka u Subotici održana je uz izravan prijenos na Radio Mariji.

Na početku Svete mise župnik mons.dr. Andrija Anišić pozdravio je sve slušatelje i gledatelje Radio Marije koji su pratili prijenos putem radio valova i na facebook stranici, te je rekao: Krist je uskrsno i živ je. On je ovdje među nama, među nama koji smo privilegirani da i danas slavimo Euharistiju ili da budemo na svetoj misi. Ali Krist uskrsnuli želi danas, kao i na onaj prvi Uskrs, doći u svako ljudsko srce, u svaku vašu obitelj, u svaku vašu kuću; u sve ustanove našega grada, osobito u bolnicu i mnoštvo staračkih domova i u kuće starih, bolesnih i nemoćnih koji žive sami. On želi doći k nama i donijeti nam svoje uskrsne darove mira i radosti.

Podsjetio je na odluku vatikanske Kongregacije za bogoštovlje i stegu svetih sakramenata te uputa biskupa u Republici Srbiji, te pozvao da u podne budu uz papu Franju koji će podijeliti poruku Urbi et orbi – Gradu i svijetu i podijeliti blagoslov uz potpuni oprost.

Prigodnu propovijed održao je župni vikar vlč. Dražen Skenderović.

Na završteku Svete mise župnik mons. dr. Andrija Anišić zahvalio se svima koji su se potrudili da ovo slavlje bude uzveličano na dostojanstven način, te je poželio da zavlada u svim mir i radost uskrslog Gospodina.

Svima vama koji ste bili danas na svetoj misi u našoj crkvi i svima vama koji ste bili s nama slušajući i gledajući našu Radio Mariju, želim ovog posebnog Uskrsa, kad smo fizički udaljeni ali, blizu srcem, mislima i molitvom – želim mir i radost uskrslog Gospodina. – rekao je mons. Anišić.

Na svetoj misi je čitao Darko Temunović, koji je ujedno prenosimo misu putem facebook stranice Radio Marije, a glazbom je misu pratio Nikola Jaramazović.

12 travnja 2020

Nema komentara

Comments are closed.