Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Naše obavijesti

Prijenosi iz Vatikana na Radio Mariji

Prijenosi iz Vatikana na Radio Mariji

U Vazmenom trodnevlju i na svetkovinu Uskrsa u hrvatskom programu Radio Marije uključit ćemo se u izravne prijenose iz Vatikana.

Na Veliki petak, 10. travnja u 21 sat prenosit ćemo Križni put iz Vatikana.

Osobita je ova korizma, a osobito ovaj Veliki petak kada se kršćani spominju Kristove smrti na križu. Križni put kojim, slikovito rečeno, tjednima prolazi gotovo cijelo čovječanstvo, kao pobožnost svojstvena je današnjem danu. Zbog izvanredne situacije koja je nastala uslijed pandemije bolesti Covid-19, namjesto u Koloseju, zajedno s papom Franjom omiljenoj pobožnosti Križnog puta nazočit ćemo u trijemu bazilike sv. Petra. Na zamolbu Svetog oca, čiji je sedmogodišnji pontifikat u znaku milosrđa, kulture susreta i dijaloga, brige za marginalizirane, odbačene, slabe i potrebite, meditacije su ove godine napisali uznici u zatvoru u Padovi.

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 12. travnja u 12 sati, prenosit ćemo “Urbi et orbi-Gradu i svijetu” papinu poruku iz Vatikana.

Na svetkovinu Uskrsa, na kraju Presvete euharistije u bazilici sv. Petra, poglavar Katoličke Crkve podijelit će apostolski blagoslov Urbi et orbi (Gradu i cijelomu svijetu). Posebnost ovog Papinog obraćanja bit će prazna bazilika i prazan Trg sv. Petra koji je za ovu prigodu inače redovito ispunjen mnogobrojnim hodočasnicima i ukrašen tisućama cvjetova.

7 travnja 2020

Nema komentara

Comments are closed.