Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Odgođena sva događanja u Beogradskoj nadbiskupiji

Odgođena sva događanja u Beogradskoj nadbiskupiji

Poštovani,

Potaknuti izvanrednim stanjem u Republici Srbiji i borbom protiv širenja korona virusa, u odgovornosti prema svojim vjernicima i svećenicima, a ponajprije u odgovornosti prema svetosti svakoga ljudskoga života, Beogradska nadbiskupija do daljnjega odgađa sva događanja koja su bila planirana u skorije vrijeme i to kako slijedi:

  1. Tjedan molitve za život koji je trebao biti održan od 18. do 25. ožujka
  2. Trinaest utoraka sv. Anti koji su trebali započeti 17. ožujka
  3. Križni put u parku Nadbiskupskog ordinarijata – Bogorodični park koji je trebao započeti od 19. ožujka
  4. Drugo plenarno zasjedanje Prve biskupijske sinode Beogradske nadbiskupije koje je trebalo biti održano 27. i 28. ožujka
  5. Uskrsni sajam koji je trebao biti održan od 2. do 5. travnja

Pozivamo sve vjernike stare od 65 godina da ne izlaze na ulice i da ne dolaze na liturgijska slavlja već da se sa sveopćom Crkvom sjedine u molitvi.

Pozivam upravo sve vas da se u ovim teškim danima priključite svim moliteljima i pozivu Caritasa Srbije te da svakodnevno molite molitvu za pomoć, utjehu i spasenje koju dostavljam u prilogu ovog dopisa.

Nove informacije proslijediti ćemo najkasnije u subotu 4. travnja 2020. uoči Cvijetnice ili ranije po potrebi. Molimo Vas da informacije pratite na Internet stranici Beogradske nadbiskupije: www.kc.org.rs i na društvenim mrežama Nadbiskupije.

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i metropolit

17 ožujka 2020

Nema komentara

Comments are closed.