Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Održana Adventska tribina Radio Marije

Održana Adventska tribina Radio Marije

U nedjelju, 1. prosinca, u Pastoralnom centru „Augstinianum“ u Subotici održana je peta tribina hrvatske redakcije Radio Marije Srbije. Predavanje na temu: Iskaza snagu mišice svoje, održao je preč. Jozo Duspara, župnik iz Zemuna i direktor Caritasa Srijemske biskupije.

On je u svom predavanju prikazao, na temelju brojnih biblijskih navoda, kako je to Bog tijekom povijesti čovječanstva i povijesti spasenja „iskazivao snagu mišice svoje“. Posebno je naglasio kako je ta Božja mišica bila snažno očitovana prigodom oslobođenja izraelskog naroda iz egipatskog ropstva. U završnom dijelu svog predavanja preč. Duspara što je to značilo u Marijinom „Veliča“. Usprkos toga naš Bog je blizi Bog. Uvijek je „silazio“ k čovjeku da mu pomogne, da ga izbavi od zla i grijeha, da ga pozove da slijedi njegov put i živi po njegovim zapovijedima. I Marija je iskusila tu Božju blizinu, njegov dobrohotni naum, i sve ono što je njoj Bog učinio. U prvom dijelu svog Magnifikata ona osobno zahvaljuje Bogu što je njoj učinio a u drugom dijelu osvrće se i na ono što je Bog učinio u povijesti izabranog naroda, ukazujući prije svega na njegovu dobrotu koja je „od koljena do koljena“ nad onima i s onima koji ga se boje, koji ga ljube. Ta njegova dobrota očitovala se i u tome što je Bog toliko puta pokazao da je jači od oholica, silnika i bogataša ovoga svijeta a da je uvijek na strani ne „neznatnih“, malenih, gladnih…

U razgovoru poslije predavanja poveo se zanimljiv razgovor o Božjem „odgađanju“ pobjede nad silnicima ovoga svijeta, jer je puno zla u svijetu… Ipak, Božja pobjeda je zagarantirana, jer će sjaj njegove snage i pobjede zasjati u vječnosti, na konca vremena.

Na kraju tribine okupljene prijatelje Radio Marije – djelatnike, volontere, slušatelje, dobročinitelje, pozdravio je urednik hrvatske redakcije Radio Marije Srbije, mons. Andrija Anišić. On je zahvalio svima na podršci i svakoj pomoći, bez koje ta redakcija ne bi mogla opstati. On je zahvalio i predavaču, osobito što podržava i promovira Radio Mariju i što sam sudjeluje u prenošenju Isusove Radosne vijesti putem valova Radio Marije, jer se iz zemunske župe češće prenose svete mise.

  Voditelj večeri bio je Darko Temunović, koji je i sam volonter Radio Marije i voditelj dvije emisije u programu hrvatske redakcije.

Volonteri i dobročinitelji Radio Marije za sve koji su bili na tribini priredili su prigodne darove kao i skromni agape na kojem se nastavilo druženje sudionika te Adventske tribine.

6 prosinca 2019

Nema komentara

Comments are closed.