Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa Franjo imenovao Brazilku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda

Papa Franjo imenovao Brazilku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda

Rođena u Riju de Janeiru, udata, ima dvoje djece. Od 1995. godine radila je na Vatikanskom radiju. Od aprila 2018. sudjeluje u pripremi Sinode o Amazoniji

Papa Franjo je imenovao novinarku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice Mattea Brunija, koji je svoju dužnost počeo obavljati 22. jula.

Rođena 1962. godine u Riju de Janeiru, u Brazilu, Cristiane Murray je diplomirala poslovnu administraciju i marketing na Papinskom katoličkom sveučilištu u Riju. Na Vatikanskom je radiju počela raditi 1995. godine i otada je bila dio brazilske ekipe koja svakodnevno prenosi program u cijeloj zemlji, te uređuje portal Vatican Newsa na portugalskom jeziku, Facebook stranicu, Twitter, Instagram i Youtube.

Posljednjih je 10 godina posebnu pozornost posvetila djelovanju Crkve u Amazoniji. Pratila je, kao izvjestitelj, više papinskih putovanja, a u aprilu 2018. godine počela je surađivati s Glavnim tajništvom Biskupske sinode u pripremi sljedeće sinode za Panamazonsko područje, koja će se održati od 6. do 27. oktobra ove godine. Udata je i ima dvoje djece. Materinski su joj jezici portugalski i talijanski, a dobro poznaje engleski, španjolski i francuski jezik.

Izvor: IKA

26 srpnja 2019

Nema komentara

Odgovori