Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Drugi križni put mladih Srijemske biskupije

Drugi križni put mladih Srijemske biskupije

Pod geslom „Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje“ (Iv 15, 13) u subotu 23. ožujka održan je drugi križni put mladih Srijemske biskupije.
Na poziv Ureda za mlade Srijemske biskupije te povjerenika toga ureda vlč. Dušana Milekića, okupili su se mladi vjernici Srijemske biskupije, želeći i na taj način posvijestiti kolika je vrijednost i veličina Kristove žrtve.
Duhovni program se u cijelosti odvijao u biskupijskom svetištu Majke Božje Snježne na Tekijama. Nakon uvodnih riječi i pozdrava upriličena je pobožnost križnog puta. Tekst križnog puta, kako i označava samo geslo, govorio je najviše o žrtvi koja se podnosi iz ljubavi.
Nakon pobožnosti križnog puta održana je kateheza „Isus – moj prijatelj“. Vlč. Milekić osvrnuo se na današnje vrijeme koje je prožeto medijskim sadržajem. Puno ljudi danas ima osobni profil na nekoj od društvenih mreža. To nam jasno pokazuje da se želi družiti, imati prijatelja. Na društvenim mrežama, kada nas netko doda za prijatelja, mi ga moramo prihvatiti ako želimo da nam bude prijatelj. Zato si danas trebamo postaviti pitanje: Kada bi me Isus dodao za prijatelja, kako bih mu odgovorio i što bih mu napisao? Korizmeno vrijeme je izvrsna prilika za vlastito preispitivanje, a savjet je prihvatiti Isusa, rekao je vlč. Milekić.
Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje predvodio župnik župe Uzvišenja svetog Križa u Petrovaradinu Ivan Rajković, koji je ujedno upravitelj tekijskog svetišta, u zajedništvu sa svim svećenicima koji su doveli svoje mlade vjernike na taj duhovni događaj. Nakon euharistijskog slavlja upriličeno je euharistijsko klanjanje.

26 ožujka 2019

1 komentar

Komentari

  1. nikola says:

    sve najbolje od srca vam zelim

Odgovori