Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa: Mladost ne znači pasivnost nego postizanje važnih ciljeva

Papa: Mladost ne znači pasivnost nego postizanje važnih ciljeva

Papa Franjo primio je u subotu 23. ožujka u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu učenike biskupijskoga školskog centra Gregorio Barbarigo iz Padove te odgovarao na njihova pitanja.
Prva se Papi obratila Sofia, učenica sedmoga razreda osnovne škole, i upitala ga u koga se može doista pouzdati u trenucima izgubljenosti. Sveti Otac savjetovao joj je da se prije svega osloni na mladenački zanos, na sposobnost za radosno gledanje budućnosti, znajući također riskirati u životu. U mladosti učimo da u životu ništa nije besplatno. Moraš gledati ciljeve, doći do njih. Jedino je besplatna Božja ljubav, Božja milost. Besplatna je, jer će nas On uvijek voljeti. Ali, kako bismo napredovali potreban je svakodnevni napor, rekao joj je Papa.
Trebate razgovarati s djedom i bakom, jer oni su korijeni. Ako ne idete na svoje korijene bit ćete iskorijenjeni mladi. A kada nema korijena nema rasta, nema cvjetova, nema ploda. Trebate rasti, i to ukorijenjeni, savjetovao im je Sveti Otac, prenosi Radio Vatikan.
Papa se potom osvrnuo na svjedočanstvo jednoga učenika o životu u toj školi u kojoj se razgovara i o važnim pitanjima o životu, i u kojoj se iskušava radost služenja drugima, te istaknuo da je to velika prednost, pohađati školu u kojoj se razgovara o smislu života, nastojeći promicati kulturu života. U ovom trenutku, u kojemu se vode brojni ratovi, živimo u kulturi smrti i kulturi šutnje, odnosno u zanemarivanju stvari koje prolaze, a to nije život, to je smrt.
Maturant Giovanni upitao je kako shvatiti snove koje Bog ima o njemu. Prije svega kroz molitvu, odgovorio mu je papa Franjo te dodao: samo ako nije izgovorena poput papige, nego ako dolazi iz srca. Učenike je Sveti Otac potaknuo da ne donose „odluke iz laboratorija“, koje potiču gospodarski interesi, nego da se stave u službu drugih, te da obzor gledaju zanosno i odvažno, ne venući.

26 ožujka 2019

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *