Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Kardinal Turkson u Kolkati

Kardinal Turkson u Kolkati

Na središnjoj proslavi XXVII. svjetskoga dana bolesnika u Kalkuti, s temom „Besplatno primiste, besplatno dajte” (Mt 10,8), sudjelovao je 11. veljače, na blagdan Gospe Lurdske, i pročelnik Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i kardinal Peter Turkson.
Središnja proslava ove je godine održana u Kalkuti, gradu u kojem je sveta Majka Terezija na izvanredan način posvjedočila besplatnost ljubavi. Kardinal Turkson na to se osvrnuo u razgovoru za Radio Vatikan uoči puta u Indiju. Istaknuo je da briga o našoj ranjivosti, koja pogađa sve, pomaže da shvatimo kako ne smijemo stajati jedni pored drugih kao neprijatelji i stranci, nego se možemo međusobno besplatno potpomagati i podržavati.
Osvrnuvši se na primjer sv. Kamila de Lellisa, koji je, predlažući najučinkovitiji način brige za bolesne, jednostavno rekao „Stavite više srca u te ruke”, kardinal Turkson kazao je da je to i naša nada i naša želja. Na kraju je pročelnik Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja zazvao pomoć Blažene Djevice Marije, „Zdravlja bolesnih”, kako bi se ta želja i ostvarila.

13 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *