Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Velečasni Nebojša Stipić proslavio Mladu misu u Subotici

Velečasni Nebojša Stipić proslavio Mladu misu u Subotici

U župnoj crkvi sv. Roka u Subotici, 9. veljače 2019. svoju Mladu misu proslavio je svećenik Subotičke biskupije vlč. Nebojša Stipić koji je zaređen 25. siječnja u katedrali Sv. Terezije Avilske po rukama subotičkog biskupa Ivana Penzeša zajedno sa svojim kolegama vlč. Danielom Katačićem i vlč. Draženom Skenderovićem.
Misno slavlje započelo je svečanom procesijom u kojoj su mladi u bunjevačkim narodnim nošnjama nosili barjake, a iza njih išlo oko 40 svećenika te predvoditelj Euharistijskog slavlja mladomisnik vlč. Nebojša sa svojim roditeljima.
Na ulazu u vrlo lijepu župnu crkvu sv. Roka, koju su ispunili brojni vjernici među kojima su bili mladomisnikova sestra Ivana te rodbina i prijatelji kao i veći broj časnih sestara, mladomisniku su svoj blagoslov podijelili majka Zdenka i otac Ivan.
Liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ iz Sarajeva pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. U tom zboru je, tijekom svoga teološkog studija u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, pjevao i vlč. Nebojša. Ceremonijama je ravnao mladomisnikov kolega s teološkog studija đakon vlč. Adnan Jašarević.
Nakon što su misna čitanja pročitali mladi u narodnim nošnjama te bariton Dragan Pavlović otpjevao psalam „Gospodin je pastir moj“, naviješteno je evanđelje na hrvatskom i mađarskom jeziku.
Prigodnu propovijed uputio je subotički katedralni župnik mons. Stjepan Beretić.
Vjeroučenici su čitali molitvu vjernika, a mladi u narodnim nošnjama donijeli darove na prinos.
Na kraju Svete mise ozarena i radosna lica mladomisnika je pozdravio župnik mons. Andrija Anišić. „Presretni smo što nakon 36 godina možemo biti dionici ove i Tvoje mlade mise u našoj crkvi, u našoj župi. Zahvaljujemo Gospodinu što Te je pozvao i Tebi što si se odazvao. Želimo Ti puno milosti i snage u svećeničkom služenju Bogu, Crkvi i narodu. Vole Te i mole za Tebe: župljani župe sv. Roka u Subotici, Pastoralno vijeće, pjevači, ministranti, Molitvena zajednica, ‘Proroci’, VIS ‘Ritam vjere’, sestre Kćeri milosrđa i župnik“, kazao je župnik Anišić koji je pozvao suradnike da predaju darove mladomisniku.
Pošto je na kraju Svete mise podijelio svoj mladomisnički blagoslov, vlč. Nebojša ostao je dijeliti svoj blagoslov i osobno svima prisutnima koji su strpljivo čekali da mladomisnik položi na njih svoje posvećene ruke.
Uslijedio je prigodni program u prostorijama Osnovne škole „Ivan Milutninović“ gdje su nastupili: Djeca i mladi župe sv. Roka, VIS „Ritam vjere“, Molitvena zajednici „Proroci“, Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ iz Sarajeva, Ženska vokalna grupa „Mironosice“ iz Subotice, djeca i mladi župe sv. Antuna Padovanskog iz Čantavira i Tamburaški ansambl „Ravnica“. Župa se na ovu Mladu misu pripremala prigodnom trodnevnicom.

11 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori