Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa pozvao vjernike da se stave u Isusovu službu, brazdeći morem punim iznenađenja

Papa pozvao vjernike da se stave u Isusovu službu, brazdeći morem punim iznenađenja

U nedjeljnom nagovoru vjernicima okupljenima 10. veljače na Trgu Sv. Petra u Vatikanu papa Franjo osvrnuo se na odlomak Evanđelja u kojem Luka opisuje Isusov poziv Petru da ga slijedi i da će mu povjeriti lov na duše. Pozvao je vjernike da se stave u Isusovu službu, brazdeći morem punim iznenađenja.
Bog nas potiče da budemo oprezni kako pred porazima ne bismo postali žrtve razočaranja i obeshrabrenja i poziva nas da zaplovimo na pučinu suvremenog čovječanstva kako bismo postali svjedoci dobrote i milosrđa, rekao je Papa i pojasnio kako je svaki kršćanin pozvan dati odgovor vjere.
To posebno vrijedi za one koji snose odgovornost u Crkvi, premda su svjesni da su neprikladni. Ako vjerujemo Bogu, on nas oslobađa od naših grijeha i otvara nam novo obzorje za suradnju u njegovu poslanju. Tako postupa sa svakim pojedinim čovjekom. Traži da ga primimo na lađu našeg života da zajedno s njime krenemo na put i zaplovimo novim morima, koja su puna iznenađenja. Njegov poziv da s Njime krenemo na pučinu daje novi smisao našem postojanju, kojemu prijeti opasnost svođenja na samoga sebe, rekao je Papa i preporučio vjernicima da spremni daju posvemašnji odgovor po primjeru Gospe, modelu spremnosti odgovaranja volji Božjoj i da popuste ljepoti Božjeg poziva, šireći posvuda Riječ spasenja.
Najveće čudo za Šimuna i ostale razočarane i umorne ribare nije bio toliko obilan ribolov, koliko pomoć da ne postanu žrtva razočaranja i obeshrabrenja pred porazima. Isus im je omogućio da postanu navjestitelji i svjedoci njegove riječi i kraljevstva Božjega.
Nakon molitve Anđeo Gospodnji, osvrćući se na nedavno obilježavanje Svjetskog dana žrtava trgovine ljudskim bićima, Papa se obratio njihovoj zaštitnici sv. Giuseppini Bakhita, moleći je da slomi lance braće i sestara, žrtava trgovine ljudskim bićima. Pozvao je vlade da se odlučno suoče s uzrocima te trgovine i zaštite žrtve. Istaknuo je kako svi možemo i moramo surađivati, prijavljujući slučajeve iskorištavanja i ropstva muškaraca, žena i napose djece. Zahvalio je posebno redovnicama koje suzbijaju tu pojavu. Papa je uvjeren da se se ujedinjenim snagama može uspješno suočiti s tom pojavom – treba samo otvoriti oči.

11 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori