Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa: Ne može se govoriti o održivom razvoju bez solidarnosti

Papa: Ne može se govoriti o održivom razvoju bez solidarnosti

„Al Salamò Alaikum! Mir s vama!“ riječi su kojima papa Franjo započinje video-poruku koju je uputio sudionicima World Government Summita koji se održava do 12. veljače u Dubaiju te im želi uspješan rad.
U poruci se spominje svog posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima i toplog prijema. „Naišao sam na modernu zemlju koja gleda u budućnost, ali pri tome ne zaboravlja svoje korijene, zemlju koja nastoji u djelo provesti riječi kao što su tolerancija, bratstvo, međusobno poštovanje i sloboda. Vidio sam da cvijeće raste u pustinji, te sam se vratio s nadom da mnoge pustinje koje postoje u svijetu mogu cvjetati. Vjerujem da je to moguće samo ako zajedno rastemo, jedan uz drugoga u otvorenosti i s poštovanjem, spremni prihvatiti probleme drugoga, jer su u globalnom svijetu to problemi svakoga“, istaknuo je Sveti Otac.
U poruci Papa naglašava kako se ne može govoriti o održivom razvoju bez solidarnosti. „Želim da u svojim aktivnostima čujete ljudski krik, krik siromašnih, te razmislite o pitanju djece“, potaknuo je Papa.

11 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori