Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Prvi dan trodnevnice uoči priprave za Mladu Misu vlč. Nebojše Stipića

Prvi dan trodnevnice uoči priprave za Mladu Misu vlč. Nebojše Stipića

U srijedu, 6. veljače u crkvi sv.Roka u Subotici započela je trodnevna priprava za mladu misu vlč. Nebojše Stipića. Trodnevnica je započela molitvom krunice za svećenike koju su predmolili krizmanici ove župe s vjeroučiteljicom Vesnom Huska. Slijedila je sv. misa koju je predvodio p. Árpád Horváth, isusovac iz Budimpešte u zajedništvu s madomisnikom vlč. Nebojšom i župnikom Andrijom Anišićem. Kod oltara je na misi služio kolega vlč. Nebojše iz Sarajeva, đakon vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.
Na početku mise mladomisnika je pozdravio župnik Andrija koji je izrazio radost što je konačno došao taj čas. Posvjedočio je da mu je nakon svećeničkog ređenja vlč. Nebojša najprije rekao: Župniče konačno, jer je i on dugo čekao taj sretni događaj.
P. Horváth je u svojoj propovijedi govorio o Bogu koji neprestano zove čovjeka. Podsjetio je na Božji zov Adama nakon grijeha, a osobito Abrahama, koji je živio u blagostanju ali je na Božji zov sve ostavio i pošao kamo ga je poslao. I Nebojša se odazvao i ostavio sve da bi slijedio Gospodina, naglasio je propovjednik. No, Bog poziva i sve ljude, ne samo one koje želi da ga slijede u svećeničkom i redovničkom pozivu. Smisao našeg odaziva je da budemo s Bogom, jer i on želi stalno biti s nama. Želi nam biti blizu. Na kraju propovijedi ispričao je zanimljivu povijest svoga duhovnog zvanja i svoje odluke da postane isusovac.
Na misi je pjevao župni zbor pod ravnanjem s. Silvane Milan i uz orguljašku pratnju mr. sc. Ervina Čelikovića.Na kraju sv. mise, mladomisnik Nebojša je zahvalio gostu iz Budimpešte i svima na zajedništvu toga prvog dana trodnevnice uoči slavlja njegove mlade mise.

8 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori