Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Don Boscov blagdan u Mužlji

Don Boscov blagdan u Mužlji

U Mužlji su djeca, omladina i odrasli zajedno sa svećenicima u crkvi Imena Marijina proslavili blagdan „Oca i učitelja mladih“, svetoga Ivana Bosca.
Sumisili su svećenici Laslo Đuriš, Pal Semeredi te svi mužljanski salezijanci: Stojan Kalapiš, Stanko Tratnjek, Zoltan Varga, Janez Jelen uz asistenciju đakona Zoltana Šandora, dok je propovijedao Janos Halmai; posluživali su pitomci iz internata Jenovan Florian i Daniel Imre Toth, te mužljanski ministranti.

Propovjednik je prikazao ukratko don Boscov život, koji mužljanski vjernici i omladina jako dobro poznaju. U uvodu je kazao: „Nemojmo izgubiti iz vida, da živimo u 21. vijeku, koji je vijek potrošačkog društva.

Na kraju mise prisutne su iznenadili učenici trećeg razreda, budući prvopričesnici, koji su hrabro izrekli nekoliko misli, koje upućuje današnjoj omladini i odgojiteljima „otac i učitelj omladine“, sveti Ivan Bosko.

Kod svečane mise je sudjelovao omladinski zbor »Don Bosko«, kao i župski zbor, koji su pjevanjem uljepšali slavlje. Misi su prisustvovali katolički đaci zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicima i Atilom Molnarom, direktorom iz osnovne škole Servo Mihalj, pitomci internata Emavs te lijepi broj salezijanskih suradnika i drugih vjernika. Na koncu mise su salezijanski prijatelji izrazili svoje poštovanje pred svečevim relikvijama. Poslije svete mise su potvrdili međusobno suradnju i povezanost salezijanski suradnici i učiteljski zbor na zajedničkom ručku.

6 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori