Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa: Kršćanin je poput stabla koje upija zagađeni zrak i vraća kisik

Papa: Kršćanin je poput stabla koje upija zagađeni zrak i vraća kisik

Svetom misom koju je papa Franjo slavio na stadionu Zayed Sports City u Abu Dhabiju, završilo je Papino apostolsko putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, obilježeno međureligijskim dijalogom i susretom s lokalnom kršćanskom zajednicom.
Bila je to prva misa koju je jedan papa slavio na Arapskom poluotoku, i to u nazočnosti 180.000 vjernika koji su se okupili unutar i izvan stadiona. Spomenimo da taj stadion može primiti oko 45.000 osoba.

Budite oaze mira zahvaljujući Blaženstvima koja su „shema života“; tko ih živi taj je poput stabla koje upija zagađeni zrak i vraća kisik – tim je riječima Papa ocrtao stil svjedočenja na koje su pozvani katolici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nisu, naime, potrebna izvanredna djela; dovoljno je nasljedovati Isusa blago i u ljubavi prema braći, upravo onako kako je sveti Franjo govorio svojoj subraći savjetujući im da ne potiču svađe ili prepirke.

Blaženstva nisu za nadljude nego za one koji se suočavaju sa svakodnevnim iskušenjima. Tko ih živi u skladu s Isusom svijet čini čistim. On je poput stabla koje i na neplodnoj zemlji svakoga dana upija zagađeni zrak i vraća kisik. Želim vam da budete takvi, dobro ukorijenjeni u Isusu i spremni činiti dobro svima koji su vam blizu. Neka vaše zajednice budu oaze mira – potaknuo je Papa.

Kršćanin je pozvan promicati mir, počevši od zajednice u kojoj živi. Molim za vas milost da očuvate mir, jedinstvo, da se brinete jedni za druge, u onom lijepom bratstvu po kojemu nema kršćana prvoga i drugoga razreda. Neka vam Isus, koji vas zove blaženima, dade milost da uvijek idete naprijed ne obeshrabrujući se, i da rastete u ljubavi među sobom i prema drugima – poželio je papa Franjo.

6 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori