Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

SHALOM – Susret mladih pokreta Halo u Senti

SHALOM – Susret mladih pokreta Halo u Senti

Ohrabreni veoma uspješnim okupljanjem jesenas u Adi, krajem siječnja je održan susret mladih pokreta Halo u Senti. Na jednodnevno druženje su pristigli mladi iz dvadesetak vojvođanskih mjesta.
Program se odvijao u klubu BeeHome (u prijevodu Budi kući), što bi moglo biti i geslo ovog pokreta. Uostalom i osnovna misao pokreta Halo je da pružimo jedno drugom dom, da jedno drugo prihvatimo sa ljubavlju. Mlade je pozdravio Tibor Halmai, upravitelj pokreta Halo u Vojvodini koji je istakao da je ovo okupljanje trojni susret: sa srodnim dušama, sa samim sobom i sa Isusom Kristom.

Predavanje Silarda Balčaka, mladog svećenika iz Subotice, pod nazivom: Biti u zajednici, izazvalo je punu pozornost i interesovanje mladih. Isus Krist je najveća pokretačka snaga u izgradnji zajednice, a motiv koji se više puta vraća, je: SHALOM. Što znači – dođi, u mom srcu ima puno mesta. A prihvatanje jedno drugog, upravo čini osnovu zajednice.

Susreti mladih će se nastaviti – sredinom travnja u Maradiku, pa slijedi susret Karpatske regije u Rumuniji, a potom i ljetnji kamp. Okupljanje u Senti je pomogla Fondacija Bethlen Gabor.

5 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori