Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizéa

Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizéa

Budite bliski ovom ranjenom čovječanstvu i onima koji su odbačeni i isključeni, maleni i siromašni! – potaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao njegov državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj mladima okupljenima u Madridu na 41. europskom susretu ekumenske Zajednice iz Taizéa. Na susretu, koji se održava od 28. prosinca do 1. siječnja sljedeće godine, sudjeluje 15.000 mladih.
Papa u poruci traži od mladih da prihvate izazov gostoprimstva i poziva ih da otvore vrata svojega srca za Gospodina i njegovu Riječ, te da promiču kulturu susreta, prihvaćajući se uzajamno u poštovanju razlikā. Spomenuvši temu ovogodišnjega susreta, koja glasi „Ne zaboravimo gostoprimstvo“, Papa je podsjetio na biskupsku sinodu, nedavno održanu u Rimu o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“, kako bi još jednom istaknuo da se zajedno s njim, čitava Crkva pouzdaje u njih.

Pritom je posebno podsjetio na poruku za Svjetski dan mladih 2018. godine, te potaknuo također mlade okupljene na susretu Zajednice iz Taizéa, da nikada ne izgube volju za užitkom susreta, prijateljstva, zajedničkoga snivanja, i hoda s drugima. Istinski se kršćani ne boje otvoriti se drugima, podijeliti svoje životne prostore pretvarajući ih u prostore bratstva – istaknuo je Papa.
Papina je poruka objavljena na mrežnoj stranici Zajednice iz Taizéa zajedno s porukama ekumenskoga carigradskog patrijarha Bartolomeja, glavnoga tajnika Ekumenskoga vijeća Crkvi (WCC) velečasnoga Olava Fykse-Tveita, zatim glavnoga tajnika Svjetskoga luteranskog saveza velečasnoga Martina Jungea, glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa te madridskoga gradonačelnika Manuela Carmena.

2 siječnja 2019

Nema komentara

Odgovori