Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Obilježavanje završetka 100. obljetnice Prvog svjetskog rata

Obilježavanje završetka 100. obljetnice Prvog svjetskog rata

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar danas 07. listopada u prostorijama Ordinarijata održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio sve događaje, koje organizira Beogradska nadbiskupija, od 9. do 11. Studenog, povodom obilježavanja završetka “Godine zajedništva” i 100. obljetnice završetka Prvog svjetskog rata. U svom obračanju nadbiskup je izneo program za sva tri dana. -, rekao je beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar.
Prvi dan obilježavanja 100. obljetnice završetka Velikog rata počinje u petak 09. studenog sa konferencijom na temu Europski identitet koja će se održati u Narodnoj Banci Srbije od 09 do 17 sati.
U subotu, 10. studenog od 10:30 sati proslavit će se Svečana misa u katedrali Blažene Djevice Marije i obilježavanje 100-te obljetnice završetka Prvog svjetskog rata i završetak „Godine zajedništva“, koju će predvoditi bečki kardinal Kristof Šenborn. Istog dana u 17 sati održat će se promocija knjige kardinala Šenborna „Kristova škola života“ na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerzitate u Beogradu.
Posljednjeg dana, u nedjelju 11. studenog u 11 sati proslavit će se Svečana sveta misa u crkvi Krista Kralje i blagoslov obnovljenje župne kuće, koju će predvoditi kardinal Šenborn. U 16:15 sati planirana je posjeta Centru za migrante u Obrenovcu.
U ovoj Godini zajedništva u Beogradskoj nadbiskupiji započela je inicijativa restrukturacije i modernizacije ustanova nazvanu „Luxspei – Svetlo nade“ obraćajući se za pomoć eventualnim donatorima. Toliko više jer već dvije godine promoviraju Prvu sinodu Beogradske Nadbiskupije koja bi trebala uroditi u godinu 2020. novim pastoralnim nacrtima.

7 studenoga 2018

Nema komentara

Odgovori