Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa primio novoga paragvajskoga predsjednika

Papa primio novoga paragvajskoga predsjednika

Papa Franjo primio je 5. studenoga u Vatikanu predsjednika Paragvaja Marija Abda Beniteza. Bio je to prvi posjet predsjednika te južnoameričke zemlje od izbora u travnju.
Nakon susreta s Papom predsjednik Abdo Benitez i njegova pratnja razgovarali su i s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i „ministrom vanjskih poslova“ nadbiskupom Paulom Gallagherom. Kako prenosi Kathpress, na susretima je bila riječ o doprinosu Crkve općedruštvenom razvoju Paragvaja, konkretno na području obitelji, siromaštva, korupcije i trgovine drogom. Papa Franjo Paragvaj je pohodio u srpnju 2015.
Kandidat desnice Mario Abdo Benitez pobijedio je na predsjedničkim izborima kao član stranke Colorado koja tom zemljom vlada gotovo bez prekida od godine 1947. Stupio je u službu u kolovozu a već je početkom rujna najavio da će Paragvaj svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Jeruzalema vratiti u Tel Aviv. Naime u svibnju je Paragvaj još pod predsjedništvom Horacija Cartesa kao treća zemlja, nakon SAD-a i Gvatemale, veleposlanstvo premjestio u Jeruzalem.
Papa je 5. studenoga primio u nastupni posjet i libanonskoga veleposlanika pri Svetoj Stolici Farida Eliasa Khazena, maronitskoga kršćanina i politologa, koji je sudjelovao u „cedar-revoluciji“ 2005. te do svibnja ove godine bio zastupnik u libanonskom Parlamentu.

6 studenoga 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *