Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Blagoslov i otvorenje Caritasovoga dnevnog centra za osobe s invaliditetom

Blagoslov i otvorenje Caritasovoga dnevnog centra za osobe s invaliditetom

Caritasov Dnevni centar za osobe s invaliditetom „Sveta Tereza“ svečano je u utorak 9. listopada blagoslovljen i otvoren u Srijemskoj Mitrovici.
Svečanost je počela pozdravnim govorom preč. Joze Duspare, direktora srijemskog Caritasa. Obred blagoslova predvodio je domaći župnik mons. Eduard Španović, generalni vikar Srijemske biskupije. U znak zahvale njemačkim donatorima, upriličen je dvojezični blagoslov.
Nakon blagoslova nacionalni koordinator njemačkog Caritasa Tobias Noelke izrazio je zadovoljstvo onime što vidi, te podsjetio da to nije prva suradnja s Caritasom Srbije već ta suradnja kroz različite projekte traje već 20 godina.
Ovom prilikom potpisan je Protokol o suradnji između Caritasa Srijem, Caritasa Srijemska Mitrovica, Grada Srijemska Mitrovica, Opće bolnice, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad. Potpisivanje toga protokola jasan je pokazatelj vrednovanja rada kojim se Caritas u Srijemskoj Mitrovici do sada dokazao pred Crkvom, ali i pred civilnim vlastima.
Na kraju je koordinatorica mitrovačkog Caritasa Kristina Dragišić istaknula radost zbog toga događaja, kao i potrebu i vrijednost Dnevnog centra, te zahvalila svima na dolasku i suradnji. Podijeljene su i zahvalnice svim zaslužnima za ostvarenje projekta Dnevnog centra.
Svečanom blagoslovu i otvaranju Dnevnog centra nazočili su i visoki predstavnici gradskih vlasti, te ostalih gradskih institucija Grada Srijemska Mitrovica.

11 listopada 2018

Nema komentara

Odgovori