Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa krakovskim hodočasnicima: Sv. Ivan Pavao II. ne prestaje bdjeti nad Crkvom u Krakovu

Papa krakovskim hodočasnicima: Sv. Ivan Pavao II. ne prestaje bdjeti nad Crkvom u Krakovu

Papa Franjo primio je 10. listopada prije opće audijencije srijedom u Dvorani Pavla VI. skupinu od oko 700 vjernika Krakovske nadbiskupije. Pritom se spomenuo gostoljubivosti koja mu je pružena upravo u Krakovu godine 2016., te istaknuo razloge njihova hodočašća u Rim, a to je zahvala Bogu za život i papinstvo svetoga Ivana Pavla II., u prigodi 40. obljetnice njegova izbora za papu.
Papa Franjo je, među ostalim, istaknuo snažnu povezanost pape Wojtyle s njegovom rodnom zemljom, prenosi Vatican News. Sveti Ivan Pavao II. obogatio je opću Crkvu obiljem darova koje je velikim dijelom naslijedio iz bogatstva vjere i svetosti vaše zemlje i vaše Crkve, rekao je papa Franjo.
Od krakovskih svetaca naučio je neizmjerno se posvećivati Bogu i biti vrlo osjetljiv prema svakom čovjeku, što je nadahnulo njegovu službu, dodao je papa Franjo. Primio je od Boga veliki dar za tumačenje znakova vremena u svjetlu Evanđelja i učinio je da to donese plod u korist hoda njegova naroda. Poljskoga naroda, koji u žalosnim zbivanjima svoje povijesti nije nikada izgubio pouzdanje u Boga, ni vjernost svojim kršćanskim korijenima. Vjeran tim korijenima nastojao je učiniti da se Crkva podigne kao zaštitnica neotuđivih prava čovjeka, obitelji i naroda, kako bi bila znak mira, pravednosti i cjelovitoga razvoja za čitavu ljudsku obitelj. Istodobno, uvijek je isticao prednost milosti i poslušnosti Božjoj volji, pred svakom ljudskom računicom.
Bogato nasljeđe svetoga Ivana Pavla II. za sve nas je izazov da budemo vjerni Kristu i da radosno odgovorimo na njegov poziv na svetost, svatko u svojim posebnim osobnim prilikama, zaključio je papa Franjo.

11 listopada 2018

Nema komentara

Odgovori