Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Trodnevne duhovne vježbe zajednice

Trodnevne duhovne vježbe zajednice

U Somborskom Karmelu su od 28. rujna do 30.rujna 2018. godine održane redovite godišnje trodnevne duhovne vježbe za Karmelski Svjetovni red u Somboru.
Voditelj duhovnih vježbi bio je o.Zlatko Žuvela, OCD koji je uveo u tajne vjere i Božjeg zakona i života po njemu.
Zahvaljujući Duhu Svetom bila je milost da tri sestre i brat potvrde svoju volju i želju za nasljedovanjem naše Majke Blažene Djevice Marije i življenje s Kristom, u Kristu i za Krista.
Blažena Djevica Marija potiče kroz čin posvete i predanja Njoj kako bi Ona svojim majčinskim zagovorom i sestrinskom podrškom u nama izmolila i oblikovala prekrasni vrt duše u kojemu će vladati Bog.
To je cilj karmelske duhovnosti, da Bog svojom ljubavlju i istinom potpuno ovlada čovjekovom dušom te postanemo rasadnicima svetosti u svijetu.
Tijekom trodnevnih duhovnih vježbi Karmelski Svjetovni red je imao i Kapitul reda, redovite izbore, na kome je izabrana nova uprava Svjetovnog reda na tri godine, koju čine: s.Marijana od Kraljice Karmela-Karmela Malenić, priorica, sestra Terezija od Srca Isusova- Elvira Hajošević prva savjetnica, Brat Pavle Zubelić -Pavle od Maloga Isusa drugi savjetnik, s. Agneza od Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina- Ana Segedi treća savjetnica, Tajnica s.Mirjana od sv. Male Terezije I Djeteta Isusa-Mirjana Manojlović, Rizničar-blagajnik s. Ana od sv. Bartolomeja-Ana Antunić, Za učitelja novaka je Savjet izabrao s. Moniku od sv. Ivana od Križa-Monika Molnar.
Živjeti u nasljedovanju Gospodina našega Isusa Krista, slijedeći nauk i primjer svete Terezije od Isusa i svetog Ivana od Križa, a riječ Kristova neka u obilju prebiva u vama i sve ono što činite riječju i dijelom, činite u Imenu Gospodina našega Isusa Krista je pravilo i život svjetovnog karmelićanina na jedinom pravom putu koji vodi ka slavi Gospodnjoj.

10 listopada 2018

Nema komentara

Odgovori