Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Zambijski biskupi o opasnostima korupcije

Zambijski biskupi o opasnostima korupcije

Predsjednik Zambijske biskupske konferencije biskup Chipate George Lungu prošlih je dana istaknuo kako korupcija nastavlja pogađati stanovnike Zambije, prenosi Vatican News. Za vrijeme zajedničkog misnog slavlja članova Zambijske biskupske konferencije u Lusaki biskup Lungu opisao je korupciju kao virus i krvarenje s kojim se suočava Zambija. Poručio je da je za izlječenje Zambijaca potrebno da osnaže svoju vjeru u Boga.
Kao član Zambijske biskupske konferencije i ja živim taj izazov, kazao je biskup Lungu i upozorio da je korupcija virus koji iscrpljuje živote sviju: doktora, odvjetnika, inženjera, znanstvenika. Proždire živote nevinih građana.
Zambijski biskup također je objasnio da zbog učestalosti korupcije zemlja nastavlja propadati: pacijenti umiru zbog nemoralnih liječnika; zgrade se urušavaju radi inženjera lešinara; gubi se novac zbog nesposobnih ekonomista i računovođa. Čovještvo umire zbog nesposobnih učenjaka, a pravda propada zbog neskrupuloznih sudaca.
Čitavo je zambijsko društvo uključeno u taj proces propadanja, izborni je sustav korumpiran, ljudska se prava krše, a izbori se gube zbog povjerenika koji ne mare za slobodne, pravedne i vjerodostojne izbore. Čak je i sveučilišni svijet korumpiran i njime se manipulira, napomenuo je biskup Lungu i zaključio: Na studiju napreduje onaj tko uspije postići nedopuštene dogovore, ostavljajući iza sebe one koji su doista vrijedni.

19 srpnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *