Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Ekumenski koncert u Čereviću

Ekumenski koncert u Čereviću

Na sedmu vazmenu nedjelju 13. Svibnja u župnoj crkvi sv. Josipa u Čereviću upriličen je Ekumenski koncert na kojemu su nastupili Crkveni zbor župe Presvetog Trojstva iz Srijemskih Karlovaca, Muški pjevački hor SPC opštine sv. Save Čerević i Pravoslavni hor sv. Roman Slatkopojac iz hrama Svetog apostola Pavla (koji se nalazi u krugu Vojne bolnice) u Petrovaradinu.
Prije samoga početaka koncerta domaćin župnik župe u Čereviću vlč. Zdravko Čabrajac, pozdravio je sve prisutne zborove koji su se odazvali nastupiti na ovome koncertu, kao i predstavnike lokalnih vlasti predvođenih predsjednikom skupštine općine Beočin i njegove suradnike, kao i paroha čerevićke parohije sv. Save protonamjesnika Mirka Mišanovića, kao i sve okupljene vjernike župe Čerević i Beočin i ostale goste, napose iz sestrinske pravoslavne Crkve.
Uz bogati repertoar crkvenih i liturgijskih napjeva obaju Crkava, sam koncert je započeo nastupom Muškog pjevačkog hora SPC općine sv. Save Čerević izvođenjem molitve Oče naš na staroslavenskom jeziku, potom je uslijedio nastup Pravoslavnog hora sv. Roman Slatkopojac koji je uz napjeve koji se pjevaju tijekom liturgije otpjevao i jedan liturgijski napjev na latinskom jeziku, posljednji zbor koji je nastupio bio je Crkveni zbor iz župe u Srijemskim Karlovcima koji je izveo nekoliko uskrsnih pjesama koje se pjevaju tijekom uskrsnoga vremena u katoličkoj Crkvi, svoj nastup je sam zbor zaključio pjevanjem Kraljice neba. Nakon izvođenja kraljice neba uslijedila je zahvala župnika vlč. Zdravka Čabrajca zborovima kao i vjernicima na izrazito lijepom odazivu. Sam koncert je zaključen zajedničkom izvedbom napjeva Na mnogaja ljeta, nakon kojeg je uslijedilo druženje u župnome stanu.

16 svibnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *