Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Održan 39. UskrsFest

Održan 39. UskrsFest

„Uskrs fest” – najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe, održan je u nedjelju 8. travnja u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu u organizaciji Ureda HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. Ovogodišnji, 39. po redu, festival bio je revijalnog karaktera.
U festivalsku večer uveo je VIS „Dominiks” (Žepče, BiH) pobjedničkom pjesmom Uskrs festa 2016. „Molitva”. Nakon pozdrava generalnog direktora Festivala vlč. Mihovila Miše Provića, slijedili su nastupi izvođača njih 17, od ukupno 46 koliko ih je pristiglo na natječaj prema odluci Organizacijskog odbora festivala. U revijalnom programu je kao gost festivala nastupio Marin Ivanović Stoka.
Među mnogobrojnom publikom i gostima bili su predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, imenovani hvarski biskup i generalni tajnik HBK mons. Petar Palić, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, te izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića predstojnik Ureda i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić.
Zahvalivši izvođačima, organizatorima i publici, u završnom govoru biskup Gorski istaknuo je da je sve u dvorani okupila sila Kristova uskrsnuća. Svaka nota, svaki glas, svaka riječ, svaki pljesak, svjetlo koje nas okružuje, sve je to danas samo u navještaju jedne jedine istine: Krist je živ, rekao je biskup. Podsjetio je da se Uskrs fest održava na Bijelu nedjelju, koja se naziva i Tominom nedjeljom, po apostolu koji je teže vjerovao i sumnjao. A njegovi prijatelji i apostoli su mu rekli, dođi Toma, ti si naš. Upoznat ćeš živoga Isusa, vidjet ćeš ga.
Dragi prijatelji, u ovom zbunjenom vremenu kada se ne zna što je gdje, kada su ljudi dezorijentirani, koji je zadatak nas koji vjerujemo u Krista Uskrsloga? Trebamo biti ono što su apostoli bili Tomi, most do Isusa. Tako da možemo svima reći koji sumnjanju, koji ne vjeruju, koji se protive, koji mrze: Dođite, pjevajte s nama, molite s nama, živite s nama, susrest ćete Krista Uskrsloga. On je taj koji oslobađa, rekao je biskup Gorski te svima poželio da im Isus svojim svjetlom svijetli, snagom da ih nosi i milosrđem da ih vodi.
Izvođenje pjesama pratio je Uskrs fest orkestar. Izvršni direktor festivala bio je Slavko Nedić, umjetnička direktorica Marija Husar, a redateljica festivala bila je Petra Radin.

10 travnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *