Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Dan Posvećenog života u Subotici

Dan Posvećenog života u Subotici

Svečanim euharistijskim slavljem u franjevačkoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Subotici u petak 2. veljače redovnici i redovnice Bačkog dekanata proslavili su Dan posvećenog života.
Slavlju je predsjedao subotički biskup mons. dr. János Pénzes u koncelebraciji s fra Danijelom Maljurom i gvardijanom fra Zdenkom Gruberom. Prigodnu propovijed je održao katedralni župnik mons. Stjepan Beretić. On se u homiliji osvrnuo na blagdan Prikazanja Gospodinova te podsjetio na riječi pape Franje upućene svećenicima, redovnicima i redovnicama za njegova nedavnog posjeta Peruu. Potom se osvrnuo na prvo čitanje iz knjige proroka Malahije, da je na nama ljudima pripraviti put Isusu, jer on donosi veselje i radost. Mons. Beretić je potom govorio o Danu posvećenog života, te ohrabrio sve Bogu posvećene osobe riječima da se raduju poslušnosti, jer uživaju u volji Očevoj.
Gvardijan subotičkog samostana fra. Zdenko Gruber se na kraju Svete mise zahvalio preuzvišenom biskupu mons. Jánosu Pénzesu na slavlju i svećenicima koji su došli uzveličati ovaj događaj i potaknuo sve vjernike da dolaze na devetnicu Gospi Lurdskoj koja se slavi 11. Veljače. Na svetkovinu Gospe lurdske će kod franjevaca u Subotici misno slavlje predvoditi i propovijedati duhovnik u biskupijskoj klasičnoj gimnaziji i malom sjemeništu Paulinum, mons. Marko Forgić.

Dario Marton

6 veljače 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *