Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Zimski oratorij u Subotici

Zimski oratorij u Subotici

U župi sv. Roka u Subotici od 3. do 6. siječnja održan je Zimski oratorij za djecu. Oratorij su organizirali mladi animatori na čelu s Vedranom Cvijin, a sudjelovalo je oko sedamdeset djece iz nekoliko subotičkih župa a najviše iz župe sv. Roka i župe Isusova uskrsnuća. Okvirna tema ovogodišnjeg Zimskog oratorija bila je „Bogatstvo Katoličke Crkve”. Djeca su uz stalne sadržaje oratorija: molitva-igra-filmovi-rad u skupinama imala priliku upoznati bogatstvo Katoličke Crkve kroz upoznavanje različitih redovničkih zajednica te svećeničkoga i bračnog i obiteljskog zvanja. Prigodna predavanja i razgovor s djecom imali su fra Danijel Maljur, OFM, iz subotičkog franjevačkog samostana, dr. Marinko Stantić, župnik župe Marija Majka Crkve, mons. Andrija Anišić, župnik župe sv. Roka, te s. M. Silvana Milan, predstojnica subotičkog samostana Družbe kćeri milosrđa. Djeca su sudjelovala i u radu nekoliko radionica. Specijalni gosti u radionicama bili su Vedran Peić, za dramsku; Čedomir Lišić za sportsku i Anita Gatarić u radionici „medenjaci” koja je učila djecu praviti najfinije i najljepše medenjake. Posljednjega dana oratorija, djeca su uključila i roditelje. Oni su pravili kolače i torte a djeca i animatori ocijenili su i nagradili najbolje.
Oratorij je završio svečanom misom koju je u crkvi Sv. Roka predvodio župnik Anišić. Na početku mise blagoslovio je tamjan, zlato i naljepnice za blagoslov obitelji, a u propovijedi razgovarao je s djecom o smislu blagdana Bogojavljenja odnosno Sv. tri kralja. On je na misi posebno zahvalio animatorima jer, kako je istaknuo, djeca i roditelji lako su pronašli svoj interes za sudjelovanje u oratoriju ali animatori su sve radili iz čiste ljubavi prema djeci jer su uložili svoje slobodno vrijeme i svoje talente i duhovne darove da ih poučavaju i da se s njima igraju. Župnik je također izrazio nadu da će Zimski oratorij donijeti puno slatkih duhovnih plodova kako obiteljima tako i župnim zajednicama iz kojih su djeca sudjelovala u njegovom radu.
Na misi su pjevali i svirali animatori i djeca, sudionici oratorija.
Poslije mise u vjeronaučnoj dvorani djeca su izvela priredbu, koja je bila plod njihova višednevnog druženja. Na kraju priredbe djeci i roditeljima uime organizatora zahvalila je Vedrana Cvijin i najavila da će redoviti oratorij u toj župi započeti s radom u prvu korizmenu subotu.

8 siječnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *