Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papina misa na svetkovinu Bogojavljenja

Papina misa na svetkovinu Bogojavljenja

U tijeku mise na Bogojavljanje Papa je pozvao vjernike da podignu oči kako bi uočili zvijezdu koja ne zaslijepljuje, već nas uvijek prati. Često ljudi gledaju samo na zemlju, tražeći zdravlje, novac i razonodu, istaknuo je Papa.
Osvrćući se na tri geste svetih triju kralja, Papa je primijetio kako je vidjeti zvijezdu polazna točka. Malo njih ju je primjetilo, jer ona ne zaslijepljuje niti je bučna, već nas uljudno poziva. Često izabiremo zvijezde koje zaslijepljuju, koje izazivaju jake emocije, kao što je uspjeh, novac, karijera, čast i udoban život. To su – prema papinim riječima – meteori koji neko vrijeme sjaje, ali se brzo istorše i njihvo svjetlo nestaje. Gospodinova zvijezda nije zaslijepljuća, ali je uvijek nazočna. Ne obećaje materijalne naplate, već jamči mir, dar prave i velike radosti.
U nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji Papa je upozorio mnoštvo okupljenih vjernika na Trgu sv. Petra na tri evanđeoska stajališta: ustrajno traženje mudraca, ravnodušnost svećenika i pismoznanaca i strah vladara. Sebičnost nas može uvjeriti da Isusov dolazak ugrožava naš život i onda nastojimo uništiti ili ušutkati Isusovu poruku. Slijedeći ljudske ambicije, ugodnije perspektive i sklonosti zlu Isus ispada kao prepreka – primjetio je papa Franjo dodajući da je u svemu tome uvijek nazočna i napast ravnodušnosti. Iako dobro znamo da je Isus Spasitelj, radije živimo kao da nije. Pozvani smo slijediti primjer svetih triju kraljeva i biti spremni potruditi se kako bismo u našem životu susreli Isusa i živjeli lijepim životom, rasli u vjeri, nadi i ljubavi prema Bogu i bližnjima.
Sveti Otac je na kraju čestitao božićne blagdane kršćanima koji tu svetkovinu slave po julijanskome kalendaru.

izvor: Radio Vatikan

7 siječnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *