Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Susret za mlade – Jedno ti nedostaje

Susret za mlade – Jedno ti nedostaje

Nakon Selenče i Sombora, susret je održan i u Subotici. U subotu, 30. 09. navečer u župi Marije Majke Crkve a u nedjelju 1. 10. u Pastoralnom centru “Augustinianum” i u subotičkoj katedrali.
Susret je predvodila s. Mirjam Jurković iz Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa (Đakovo). Okupljeni mladi, osim tumačenja odlomka evanđelja o Isusovom pozivu bogatom mladiću, čuli su i svjedočenje o njezinom odazivu Isusovom pozivu u duhovno zvanje. O svom odazivu svjedočio je i bogoslov Subotičke biskupije Dušan Balažević. Nakon toga mladi su pogledali kratki dokumentarni film o bl. s. Zdenki Schellingovoj. Poslije toga su prešli u katedralu na euharistijsko klanjanje. Pred euharistijskim Isusom mladi su na koljenima molili Gospodina da im izliječi rane, opere od grijeha i zapali oganj ljubavi kako bi se ponovno za njega oduševili. Činili su to simboličkim gestama tako što su pomazali ruke blagoslovljenim uljem ili oprali ruke vodom sjećajući se svog krštenja ili stavljajući malo tamjana u malu kadionicu.
Molimo da ova duhovna obnova u svim mladima donese jasnoću odaziva Isusovom pozivu bilo u duhovno, bilo u bračno i obiteljsko zvanje. Neka ovaj duhovni hod po našoj biskupiji donese i potrebne duhovne plodove našoj biskupiji, koja je organizirala ove susrete. Neka Gospodin s. Mirjam uzvrati svojim milostima da može i dalje tako radosno, oduševljeno i zanosno svjedočiti o ljepoti i koristi odaziva i potpunog predanja Isusu.

2 listopada 2017

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *