Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa potpisao dekret za beatifikaciju dvojice kolumbijskih mučenika

Papa potpisao dekret za beatifikaciju dvojice kolumbijskih mučenika

Na službenim stranicama Kolumbijske biskupske konferencije objavljena je vijest da je iz Vatikana sada i službeno potvrđeno, kako će Sveti Otac 8. Rujna – za svojeg apostolskog pohoda Kolumbiji – blaženima proglasiti dvojicu kolumbijskih mučenika.
U pismu koje je objavljeno na Internet stranici Biskupske konferencije (CEC), a koje je potpisao je nadbiskup Angelo Becciu, zamjenik Tajnika za opće poslove, u Državnome tajništvu, objavljeno je da će papa Franjo predsjedati slavljem beatifikacije dvojice kolumbijskih mučenika, 8. rujna u Villevicencio-u, u drugom dijelu svojega boravka u toj zemlji.
Dvojica novih blaženika su mons. Jesús Jaramillo Monsalve, biskup Arauca-e; i svećenik Pedro María Ramírez Ramos, zvan “Lijek za Armero”. Za obojicu je papa Franjo 7. srpnja potpisao dekret kojim je potvrđeno da su se ta dva ubojstva (biskupovo 1989., a svećenikovo 1948. godine, u kontekstu nasilja koje je obilježavalo život u zemlji posljednjih nekoliko desetljeća) izvršena „iz mržnje prema vjeri.”

26 srpnja 2017

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *