Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Podjela sakramenta Sv. Potvrde u Srijemskoj Mitrovici

Podjela sakramenta Sv. Potvrde u Srijemskoj Mitrovici

Na trinaestu nedjelju kroz godinu, 2. srpnja 2017. godine, srijemski biskup mons. Đuro Gašparović. slavio je svečanu svetu misu i podijelio sakramenat svete Potvrde u katedrali u župi u Srijemskoj Mitrovici. Svečanu svetu misu biskup je slavio u koncelebraciji mons. Eduarda Španovića, župnika, dekana i generalnog vikara i vlč. Marija Paradžik, župnika u Laćarku i pastorlanog suradnika u Srijemskoj Mitrovici..
Krizmenici su se temeljito spremali za primanje svete Potvrde, kako na školskom, tako i na župnom vjeronauku, a s njima je neumorno i marljivo radio vlč. Paradžik.
Biskup je u homiliji istakao: „Dragi krizmenici, neka Riječ Kristova kod svake svete mise, koju ćete slaviti, odzvanja u čitavom vašem životu i neka vam uvijek nešto novo kaže. Živite zajedništvo vjere svaki put kada se međusobno okupljate, osobito kod slavljenja svete mise. Zatim, nastavio je biskup, darovimaDuha Svetoga, kojega ćete primiti, posvećujte svoje obitelji. Donosite po tom istom Duhu u vaše obitelji blagoslov kako bi u vašim obiteljima još više bilo sloge, radosti zahvalnosti Bogu, mira i pobajviše ljubavi i to prave Kristove lubavi. Tada ćete biti slika svojih obitelji koje vas se neće stidjeti. Morate se prepoznati kao djeca Božja i braća prema istom cilju, prema Kristu u vječnosti, govoriti istim jezikom vjere i povjerenja. Nastavite živjeti pravim kršćanskim životom i ubuduće, i u školi i u zajednici vjernika i u svakom trenutku i na svakom mjestu gdje ste prisutni. Nemojte zastati na tom putu rasta.“
Ovogodišnje slavlje podijele svete Potvrde je pratio i animirao katedralni zbor “Sveta Cecilije”, pod vodstvom sestre Cecilije Tomkić.
Prije završnog blagoslova domaćin župnik Španović je zahvalio biskupu, vlč. Paradžiku, svim prisutnima na pomoći, roditeljima krizmenika što su poticali djecu da redovito dolaze na vjeronauk, kumovima što su ih hrabrili i što su postali svjedocima njihove vjere. Nakon misnoga slavlja uslijedilo je druženje u župnom dvorištu.

10 srpnja 2017

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *