Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa: Njegovanje zvanja zahtijeva strast i besplatnost

Papa: Njegovanje zvanja zahtijeva strast i besplatnost

Moramo u kršćanske zajednice unijeti novu „kulturu zvanja“, znajući govoriti o ljepoti zaljubljenosti u Boga – poručio je Papa Franjo u četvrtak sudionicima konferencije, koju je organizirao Ured za pastoral zvanja Talijanske biskupske konferencije. Tema konferencije je „Ustani, idi i ne boj se“. Sveti je Otac sudionicima uručio pripremljeni govor te im se spontano obratio.

U pripremljenom govoru Papa je poručio sudionicima: „Potpuno i velikodušno ‘da’ darovanog života, slično je izvoru vode, skrivenog dugo vremena u dubini zemlje, čekajući da prodre kao potok čistoće i svježine. Mladi ljudi – nastavio je – imaju potrebu za svježim izvorom vode kako bi utažili svoju žeđ i nastavili sa svojim putom traženja.“

Zadaća naviještanja i pratnje u zvanju zahtijeva „strast te osjećaj besplatnosti“ – ustvrdio je Sveti Otac: strast osobnog angažmana i skrb za pozvane; besplatnost „služenja u Crkvi koje uključuje veliko poštovanje“ prema onima koji su pozvani biti „suputnici na putovanju“.

Da bismo bili vjerodostojniji i usklađeniji s mladima – nastavio je Papa – naročito je nužno posvetiti se slušanju; trebamo biti sposobni „tratiti vrijeme“ kako bismo čuli i razumjeli pitanja i težnje mladih. Osvrnuvši se na temu konferencije, Sveti Otac je istaknuo da je važno biti uvjeren da sam ja na misiji, a ne samo da imam misiju. Biti stalno na misiji zahtijeva hrabrost, smionost, maštovitost i težnju da se ide dalje.

Na kraju govora je uputio apel: „Neka nas Duh Sveti pogura da prepoznamo nove putove naviještanja evanđelja zvanja, da budemo muškarci i žene koji, poput stražara, znaju kako dočekati nove zrake zore, u obnovljenom iskustvu vjere i strasti za Crkvu i Kraljevstvo Božje.“

5 siječnja 2017

Nema komentara

Odgovori