Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Svetkovina rođenja Gospodinova proslavljena u Zemunu

Svetkovina rođenja Gospodinova proslavljena u Zemunu

Svečano Božićno misno slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, predvodio je na polnoćki kao i na sam dan Božića vlč. Jozo Duspara, zemunski župnik. Na misama je pjevao zbor „Sveta Cecilija”.
Na misi polnoćki župnik je posebno pozvao obitelji da osnaže svoju povezanost s Božanskom obitelji Isusa, Marije i Josipa rekavši kako bez zdrave obitelji nema im opstanka na tim prostorima. Također je pozvao obitelji da budu nosioci vjerskog kao i nacionalnog identiteta makar živjeli u manjini u kojoj je teško sačuvati te vrijednosti. Mi nemamo pravo jadikovati i isticati tužne brojke umrlih u odnosu na krštene već smo pozvani da budemo apostoli koji će hrabriti i poticati naše obitelji posebno mlade na život.
Na misi na sam dan Božića župnik je istaknuo kako u Zemunu privrženost Crkvi svjedoči povijest ove župe i grada jer se župa spominje još davne 1332. Današnji vjernici su svjesni svoga puta i svojih poteškoća ali i uključenosti u povorku na koju nas Krist poziva. Župnik je pozvao vjernike citirajući našeg suvremenika papu sv. Ivana Pavla drugog „otvorite vrata Kristu” da i oni kao vjernici današnjeg vremena odgovore na ovaj poziv.
Priprave za Božič počele su misama zornicama u došašću. Ustalio se običaj da se prilozi s tih misa i drugim akcijama kroz advent daju siromašnim župljanima kao dar za Božić.
Pola sata prije polnoćke održan je tradicionalni koncert hrvatskog pjevačkog zbora „Odjek” i župnog zbora sv. Cecilija. Ove godine po prvi put na misi polnoćki je bila delegacija općine koju je predvodio Predrag Jevremović, član općinskog vijeća.

26 prosinca 2016

Nema komentara

Odgovori