Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Otvaranje Vrata milosrđa u subotičkoj katedrali

Otvaranje Vrata milosrđa u subotičkoj katedrali

Subotički biskup mons. Ivan Pénzes, u nedjelju, 13. prosinca, svečano je otvorio Vrata milosrđa na subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije i tako označio početak Izvanredne svete godine za Subotičku biskupiju. Sam obred se odvijao prema priručniku Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, koji su na hrvatskom jeziku priredili mons. Ivan Šaško i fra Ante Crnčević.
Slavlje je započelo u katedrali uvodim obredima a zatim su se svi uputili do glavnog ulaza u katedralu gdje je biskup Pénzes svečano otvorio Vrata milosrđa za Subotičku biskupiju. Uz biskupa bio je katedralni župnik, mons. Stjepan Beretić, mr. sc. Mirko Štefković, tajnik biskupije i biskupski ceremonijar i drugi svećenici. Đakonsku službu vršio je trajni đakon Ferenc Sotanyi. Odlomak iz bule „Lice milosrđa“ pročitala je Nevena Gabrić, vjeroučiteljica katedralne župe. Na obredu i na misama pjevali su katedralni zborovi „Albe Vidaković“ i „Sveta Terezija“ pod ravnanjem Miroslava Stantića.
Na obredu otvaranja Vrata milosrđa i euharistijskom slavlju okupio se lijepi broj vjernika kako Mađara tako Hrvata. Toga dana bunjevački Hrvati su proslavili i Majčin dan – „Materice“.

16 prosinca 2015

Nema komentara

Odgovori