Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa u Keniju i Ugandu dolazi utvrditi katolike u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja

Papa u Keniju i Ugandu dolazi utvrditi katolike u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja

Dolazim kao službenik evanđelja navijestiti ljubav Isusa Krista i njegovu poruku pomirenja, praštanja i mira – rekao je Sveti Otac u video-poruci koju je poslao građanima Kenije i Ugande, uoči pohoda tim državama u sklopu svojeg prvog papinskog putovanja u Afriku, od 25. do 30. studenog.

Napomenuo je da njegov pohod za cilj ima utvrditi katoličku zajednicu u štovanju Boga i svjedočenju evanđelja, koje naučava dostojanstvo svakog čovjeka i zapovijeda nam da otvorimo srce za bližnje, osobito za siromahe i potrebite. Istovremeno – nastavio je Papa – želim susresti ljude u Keniji i Ugandi i sve ih ohrabriti. Živimo u vremenu kad su vjernici i svi ljudi dobre volje pozvani gajiti međusobno razumijevanje i poštovanje te se međusobno podržavati kao članovi jedne ljudske obitelji.

Istaknuo je kako će mu osobito drago biti susresti mlade, koji su „velika uzdanica“ i „nada koja najviše obećava za napredak te solidarnu i mirnu budućnost.“ Zahvalio je svima koji rade na pripremama za njegov pohod te je potaknuo na molitvu da posjet Keniji i Ugandi bude izvor nade i ohrabrenje za sve. Šaljem vama i vašim obiteljima prijateljske pozdrave. Radujem se vremenu koje ćemo zajedno provesti – rekao je u poruci papa Franjo.

izvor: Radio Vatikan

25 studenoga 2015

Nema komentara

Odgovori