Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Kršćanska sadašnjost objavila “Patris corde”, novo apostolsko pismo pape Franje

Kršćanska sadašnjost objavila “Patris corde”, novo apostolsko pismo pape Franje

Kršćanska sadašnjost objavila je novo apostolsko pismo pape Franje, Patris corde, u prigodi 150. obljetnice proglašenja svetoga Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Riječ je o službenom prijevodu dokumenta s dodatkom u kojem se nalaze i posebne molitve sv. Josipu, a tekst je odobrila Hrvatska biskupska konferencija (HBK), stoji u priopćenju Kršćanske sadašnjosti od srijede 7. travnja.

U svojem pismu papa Franjo dijeli svoja razmišljanja o svetom Josipu i njegovoj ulozi oca. Papa piše: „Svrha ovog apostolskog pisma jest uvećati ljubav prema ovomu velikom svetcu, potaknuti zazivanje njegova zagovora i da se nasljeduju njegove krjeposti i njegov žar.“

Papa cijeloga svojeg života njeguje pobožnost sv. Josipu, a misu za početak pontifikata 2013. godine slavio je upravo na svetkovinu sv. Josipa, što je prigoda koju je argentinski Papa izabrao jer je u Zaručniku Djevice Marije uvijek vidio Božju snagu i mudrost.

Vrlo važan i vrijedan dodatak dokumentu su i molitve sv. Josipu. Neke od ovih molitava već su prisutne u hrvatskom govornom području i prevedene su nanovo, a neke su prevedene prvi put. Riječ je o molitvama čiji je službeni tekst odobrila Hrvatska biskupska konferencija. Godina sv. Josipa izvrsna je prigoda da ove brojne i važne molitve budu dostupne vjernicima.

8 travnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.