Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Kršćanska sadašnjost donirala pakete knjiga djeci i mladima u Petrinji

Kršćanska sadašnjost donirala pakete knjiga djeci i mladima u Petrinji

Fra Dragan Grizelj, župnik dviju župa – u Hrastovici i Petrinji – stradalih u potresu 29. prosinca, podijelio je djeci i mladima niz knjiga koje je Župi svetoga Ivana Pavla II. u Petrinji donirala Kršćanska sadašnjost.

Potaknuti izjavom djevojčice Ive u jednom televizijskom prilogu koja je kazala da joj je najdraža knjiga Biblija, Kršćanska sadašnjost ubrzo je pripremila niz biblijskih izdanja i dostavila ih Ivi, ali i Župi svetoga Ivana Pavla II., kako bi knjige došle i do druge djece potresom pogođenoga kraja.

„To su posebna djeca, jako vole Božju Riječ i ovaj ih je dar jako razveselio“, kazao je fra Dragan koji je s osmijehom djeci nakon mise dijelio knjige: od slikovnica, kratkih priča kršćanskoga nadahnuća do različitih izdanja Biblije za djecu i mlade. Oni stariji dobili su Ilustriranu Bibliju mladih, a neke je posebno razveselila i društvena igra Izlazak.

„Kao svećenik svjedočim vam da je iskustvo darovane ljubavi najbogatije iskustvo. Vašim darom vaš život i život bližnjih u Petrinji i Hrastovici činite boljim i radosnijim. To je onaj sebedarni iskorak u vjeri, u novo povjerenje u Boga i ljude“, poručio je fra Dragan Grizelj još u siječnju, u svojem apelu za pomoć stradalima u petrinjskom kraju.

26 veljače 2021

Nema komentara

Comments are closed.