Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Svjedočanstvo Edith Bruck dojmilo Papu

Svjedočanstvo Edith Bruck dojmilo Papu

Papa Franjo posjetio je u subotu 20. veljače poslijepodne u Rimu mađarsko-talijansku spisateljicu Edith Bruck, preživjelu nacističkoga logora Auschwitz, prenosi Vatican News.

Papa je, naime, pročitao njezin intervju u poluslužbenome vatikanskom dnevniku L’Osservatore Romano i željevši je upoznati, posjetio je u njezinu rimskom stanu da bi joj zahvalio na tom životnom svjedočanstvu.

Rođena u Mađarskoj, u brojnoj židovskoj obitelji, Bruck je godine 1944. deportirana u koncentracijski logor u Auschwitzu, a zatim u logor u Dachau, a oslobođena je u logoru Bergen-Belsen 1945. Godine 1954. odlazi u Italiju gdje je kasnije dobila i državljanstvo. U svojim često nagrađivanim djelima često se bavi svojim djetinjstvom i holokaustom.

Osim strahota koje je doživjela njezina obitelj u nacističkom progonu, Bruck opisuje i susrete s ljudima koji su joj spasili život, što je također vrlo dojmilo Papu. Izrazio je želju da se njihov susret ne održi u službenom ozračju vatikanskih prostora, a Bruck ga je rado primila u svom domu.

22 veljače 2021

Nema komentara

Comments are closed.