Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa pozvao na sjedinjenje u molitvi

Papa pozvao na sjedinjenje u molitvi

Dom Božanskog Učitelja u Aricci, nedaleko od Rima, neće ove godine ugostiti papu Franju i njegove suradnike na korizmenim duhovnim vježbama, koje su se trebale održati od 21. do 26. veljače, objavio je Vatican News.

Papa je želio očitovati svoju blizinu i potaknuti sve na individualnu molitvu na udaljenosti, te je stoga svima darovao knjigu „Imaj Gospodina na srcu“. Knjigu je objavila izdavačka kuća San Paolo, a uredio ju je biskup Daniele Libanori.

Uz svaku knjigu priloženo je Papino pismo upućeno nadbiskupu Edgaru Peñi Parri, zamjeniku za opće poslove u Državnom tajništvu. Zbog nemogućnosti za zajedničku molitvu, Sveti Otac poziva sve članove kurije da duhovne vježbe obave gdje im je najprikladnije. Osim toga, poziva na sjedinjenje u molitvi. Siguran sam da će knjiga „Imaj Gospodina na srcu“ svima nama pomoći u duhovnom životu. Sjedinjeni u molitvi, jedni za druge, dodao je na kraju papa Franjo.

Spomenuta knjiga je vrlo stari rukopis, jedna vrsta zbirke bilježaka napisanih na crkvenom latinskom jeziku, vrlo vjerojatno iz XVII. stoljeća, koji je pronađen u Ferrari na jednoj od malih tržnica rabljenih knjiga na kojima se često mogu naći neočekivana lijepa iznenađenja. Biskup Libanori u predgovoru kaže da je uvjeren da je riječ o osobnim bilješkama za propovijedanje koje je redovnik, učitelj u samostanu svetoga Bartola namijenio svojim učenicima. Bilješke su također pune meditacija i napomena s mnogo biblijskih citata.

22 veljače 2021

Nema komentara

Comments are closed.