Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Nedjelja Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha obilježeni u Vojvodini

Nedjelja Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha obilježeni u Vojvodini

U Šidu, Sotu i Vašici na Nedjelju Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha, 15. studenoga slavljene su mise tijekom kojih je obitelj Leko posvjedočila o teškoj situaciji u kojoj se našla.

Otac ove četveročlane obitelji Leko obolio je prije tri godine od neizlječive bolesti, zbog koje mu otkazuju mišići. Već duže vrijeme je u invalidskim kolicima, pa nije sposoban voditi brigu o svojoj obitelji i zarađivati za uzdržavanje. Njegovoj bolesti nema lijeka, te je sve nemoćniji. Supruga je također nezaposlena, jer se mora brinuti za njega i dvoje dječice od pet i šest godina. Zbog svega toga, su se našli u teškoj materijalnoj situaciji i potrebna im je pomoć.

Djeca su na misama vjernicima podijelila Caritasove kartonske kasice, u koje će se skupljati sredstva za pomoć njihovoj obitelji. No, župnik vlč. Nikica Bošnjaković pozvao je sve koji žele i mogu da doniraju i veće iznose nego što stanu u kasicu, jer su troškovi života veliki, a zbog cijele situacije obitelj ima i dugova.

Župnik Bošnjaković je u homiliji Evanđelje o talentima, koje je čitano, povezao sa Svjetskim danom siromaha. Kazao je da su mogućnosti da pomognemo drugima kao talenti koje je gospodar dao svojim slugama. Ukoliko se trudimo da pomognemo onda smo kao sluga koji umnaža dobiveno. Pomagati možemo na različite načine, ali nikada ne smijemo zaboraviti to činiti.

„Bog gleda stječemo li na zemlji duhovni imetak, a ne samo materijalni, tj. gleda pomažemo li druge. No, ne trebamo samo pomagati one koji su naši, našu obitelj, nego i one koji nam nisu ništa, tek poznanici ili ni to. Puno stječe onaj koji pomaže mnogima. A nema cijenu zadovoljstvo koje osjetiš kada pomažeš i kada Bog blagoslovi tvoju žrtvu i darivanje“, kazao je vlč. Bošnjaković.

Već sljedeće nedjelje mogu se donijeti prilozi, a pomoć će se u Caritasove kasice za obitelj Leko skupljati sve do Božića.

20 studenoga 2020

Nema komentara

Comments are closed.