Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Srijemska Mitrovica: Proslavljena Nedjelja Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha

Srijemska Mitrovica: Proslavljena Nedjelja Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha

U srijemskomitrovačkoj župnoj i katedralnoj crkvi sv. Dimitrija u nedjelju 15. studenoga obilježena je Nedjelja Caritasa i IV. Svjetski dan siromaha.

Nedjelja Caritasa u Republici Srbiji, prema odluci biskupa Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metoda slavi se na 33. nedjelju kroz godinu, što se na razini opće Crkve poklapa sa Svjetskim danom siromaha, koji se ove godine obilježio po četvrti put.

Euharistiju u 9:30 sati predslavio je srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović. Kako je uobičajeno, na to slavlje dolaze svi djelatnici, volonteri i korisnici župnog Caritasa. Stoga se može reći da je ono istinski pokazatelj vjerske i duhovne skrbi za sve one koji su našli svoje utočište u župnom Caritasu.

U homiliji je mons. Eduard Španović pozdravio sve prisutne i izrazio radost poradi zajedničkog susreta.

„U današnje vrijeme mnogo je onih koji žive u strahu i trenutna situacija ih je uvelike spriječila u njihovim poslovima ili susretanjima. Stoga su vrijedni susreti koje činimo u ime Gospodinovo, a takvom susretu svjedočimo i u ovom trenutku. Hvala vam na vašem dolasku.“

„U današnjem Evanđelju slušamo kako nam Isus govori o talentima, o mogućnostima, prilikama. Evo i nas u jednoj prilici. Ovaj susret je Božji dar, talent koji nam Gospodin daje. Dobro je da smoga iskoristili na najbolji mogući način.“

„Hvala svima koji su kroz rad i djelovanje Caritasa angažirani, te na taj način svoje talente usmjeravaju prema onima koji su u istinskoj potrebi. I nije to samo jedan dan, to je cijelo vrijeme, i tako već godinama. Takav rad Gospodin obilno blagoslivlja“, poručio je mons. Španović.

Nakon slavlja, u župnim prostorijama uslijedio je prigodan program za korisnike Caritasa. Kristina Dragišić pozdravila je sve okupljene i kroz ostvarene projekte predstavila rad i djelovanje Caritasa. Nakon toga su djeca koja pohađaju župnu katehezu, predvođena svojom vjeroučiteljicom Sarom Žurovski, obradovala korisnike Caritasa prigodnim radovima i recitacijama. Susret je nastavljen prigodnim druženjem.

20 studenoga 2020

Nema komentara

Comments are closed.