Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Susret biskupa Palića i dr. Čovića

Susret biskupa Palića i dr. Čovića

Mostarsko-duvanjski biskup i trajni upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić susreo se 14. listopada u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Draganom Čovićem, objavljeno je na mrežnoj stranici hdzbih.org.

Dr. Čović istaknuo je kako “Hercegovina, naša katolička Crkva i naša biskupija mogu biti ponosni što su dobili osobu s takvim pastoralnim iskustvom da predvodi našu biskupiju u raznim vremenima izazova kada je Evanđelje potrebnije nego ikad”, te izrazio radost što već nakon točno mjesec dana od službenog preuzimanja dužnosti imaju “priliku razgovarati o širem spektru tema važnih za naš hrvatski i katolički narod”.

Razgovarali su i o Temeljnom ugovoru između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine koji se, kako je naglašeno, još uvijek ne provodi u punini. Dr. Čović upoznao je biskupa Palića o nužnosti razgovora i dogovora o konačnom rješavanju hrvatskog pitanja koji bi otvorio vrata i ubrzao europski put te doveo do punopravnog članstva zemlje u EU.

Na susretu je istaknuto kako su Hrvati iz Bosne i Hercegovine i Katolička Crkva već stoljećima “sastavno tkivo koje čini ovu zemlju, koje je opstalo na ovim prostorima unatoč svim povijesnim nedaćama te okolnostima koje je donio Domovinski rat kada smo zajedništvom očuvali naš nacionalni identitet”. Također, istaknuto je kako je Bosna i Hercegovina “savršen primjer zemlje unutarnje različitosti koje nas trebaju okupljati i ujedinjavati te da takvo što treba biti nit vodilja svih koji ovdje žive”.

Na sastanku su uz predsjednika Čovića i mons. Palića nazočili i generalni vikar don Željko Majić, biskupijski kancelar i ekonom don Ante Luburić, i osobni tajnik don Domagoj Markić.

17 listopada 2020

Nema komentara

Comments are closed.